Lige nu

Vinteren 2015-2016
Et par større arbejder skal klares i vinter.
1. Installeret en lille indenbordsmotor.
2. Forny hele det elektriske system.
3. Skifte cockpitkarm og ved den lejlighed ændre cockpittets størrelse.
4. Genetablere luge på fordækket.

Motor
I mange år har jeg haft en Vire 7 stående i værkstedet. Den er i udmærket stand, og jeg har nu gået den igennem, skiftet diverse pakninger, impeller m.v. Nåede at montere en fint brugt stævnrør med aksel og skrue, bronze før søsætningen 2015. Motorens 7 heste er ikke alverden, men burde være nok til os.

Elsystem
Det gamle elsystem var vildtvokset, og med mange tæringer i muffer m.v. Jeg har fjernet det helt og aldeles, og laver et enkelt og overskueligt system. Skal kun bruge et minimum: Kabinelys, lanterner, GPS og VHF, lænsepumpe. Og så motoren, som jeg vil køre adskilt fra resten.

Cockpitkarm og cockpit
I 2004-2015 fik jeg ændret ruftagets hældning, så det svarer til det oprindelige. Det ser betydelig pænere ud nu! Til gengæld er karmen fra ruffet rundt om cockpittet i ringe stand. Træet er dårligt mange steder, og det virker meget klejnt. Tror det er fra renoveringen i 1960erne. Så jeg skifter karmen og laver den ny lidt kraftigere og nok også en tomme højere. Agter flytter jeg cockpittet en fod frem, så havner det omtrent hvor det oprindelig var. Det kræver en længere rorpind.
I cockpittet monterer jeg to tværgående tofter – en op ad ruffet og en agter. Mellem dem er så motorkassen. Tofter og motorkasse af fyr.

Forluge
Siden 1960erne har Spray haft en lille dækshus foran masten. Før det var der en forluge. Dækshuset er pænt lavet men meget upraktisk. Det gør arbejdede med tovværk bøvlet, og skøder fra klyver eller fok sætter sig fast i det. Så det skal væk og erstattes med en løs forluge.