Forsejlene

Målene på Sprays lille klyver fremgår af NNL-målebrevet. Det er en brugt fok i god stand fra en nu ophugget spidsgatter fra KAS, den hed Pust. Jeg fandt sejlet i en affaldscontainer på bådepladsen!
Klyveren er ikke en rigtig klyver, men en fok som er meget højt skåret. Også den er et kasseret sejl, som jeg fandt. Den har en gennemgående vire i forliget, og det er nødvendigt, når den skal kunne sættes flyvende – der er ikke noget stag at sætte den fast til, den er sit eget stag!
Klyverens fald, som også bliver dens stag, løber inde fra fordækket dæk gennem en blok på klyverbommens forkant op til en blok på masten og ned igen gennem klyverens løjerter, gennem en blok på klyverbommens forkant og tilbage ind på fordækket.

Forsejlene - klyveren er ikke en rigtig klyver, men en fok høj skåret. Når jeg får råd så... Og på billedet er den "staget" for højt oppe på masten.
Forsejlene – klyveren er ikke en rigtig klyver, men en fok høj skåret. Når jeg får råd så… Og på billedet er den “staget” for højt oppe på masten.